www.lovstakkenfotball.no © 2011 

 

 

Tre poeng etter thriller på Kaland

 

Kalandseid - Løvstakken 2-3 (2-2)

- Fredag 27. April - Kaland Idrettsplass, 6.Div Menn Avd 3

 

1-0

2-0

2-1 Joakim Neergård (Even Hansen)

2-2 Andreas Wik (Sindre Årdal)

(Pause)

2-3 Tord Stensletten (Even Hansen)

 

Etter to strake seire i serieåpningen var det ventet at Kalandseid på bortebane skulle bli en tøffere nøtt å knekke. Etter å ha tapt mot Kalandseid i TBWL i vinter skulle en også tro at Stakkenspillerne var topp motivert for å revansjere dette nederlaget.

 

Stakken stilte et slagkraftig mannskap til kamp, med keeper Sindre Lundberg tilbake mellom stengene etter å ha stått over forrige kamp mot Loddefjord på Varden. Rockestjernen Eirik Gundersen var opptatt med å forberede Berlingokonsert på Kvarteret, mens Samuel Hagos også var utilgjengelig med jobbplikter. Utenom Jonathan Hailu som tjener sin førstegangstjeneste i Indre Troms var ellers samtlige tilgjengelige og klar til kamp.

 

Etter å ha motivert spillerne og gått igjennom en klar kampplan før kampstart i garderoben kan allikevel ikke trenerapparatet si seg fornøyd med kamptilnærmingen i åpningsminuttene. Stakkenspillerne ble stresset av heltente Kalandsspillere og dette resulterte i flere stygge brudd på egen halvdel og farlige Kalandangrep. Når et skudd fra distanse sneiet tverliggeren skulle en tro at de svartkledde var advart og hevet seg, men Kalandseid fortsatte presset og kjørte kampen med mye spill direkte i bakrom. Etter ca. 15 minutter fikk også Kalandseid betalt for presset og klarte å ta ledelsen etter en enkel avslutning på en retur fra venstresiden.

     Bare fem minutter senere skulle de blåkledde doble ledelsen. Et bra plassert frispark ble dyttet til siden av Lundberg i målet, men på returen var en Kalandseidspiller på plass og fikk pirket inn returen. Svakt forsvarsspill av Løvstakken.

     Med 0-2 i sekken måtte Løvstakken nå helst svare for å kunne få med seg et resultat fra kampen. Bare noen minutter etter 2-0 scoringen kommer denne responsen. Et frispark helt nede med hjørneflagget fra Even Hansen ble sendt inn på bakerste stolpe og der stiger Joakim Neergård til værs og stanger inn 2-1 reduseringen. Reduseringen var det Stakken trengte for å få blod på tann og å heve spillet sitt. Færre brudd i mot og mer bevegelse fremover i banen gjør at Stakken klarer å heve spillet sitt og ta mer over banespillet på Kaland.

     Fem minutter før pause kommer utlikniningen etter en fin kontring. Kalandseid presser Løvstakken ned i banen, men Neergård får til slutt klarert ballen ut til siden mot en Sindre Årdal som setter fart fremover høyrekanten. Ingen klarer å stoppe kraftspissen som med kraftige klyv avanserer mot dødlinjen og sender ballen perfekt inn til spissmaker Andreas Wik. Wik dytter ballen kontrollert ned i det lengste hjørnet forbi en utspilt Kalandkeeper. 2-2! Resultatet står seg til pause.

 

I løpet av den andre omgangen får Løvstakken etterhvert mye bedre kontroll på de bakre rekkene og faller av i tide til å forsvare de lange oppspillene. Tord Stensletten og Mosleth som kommer inn fra benken er med på å stramme opp den bakre fireren, mens Mats Larsen er flink å balansere midtbanen.

     Spillet bølger frem og tilbake, men Løvstakken er farligst når mulighetene byr seg. Kalandseid har også sine halvsjanser men keeper Sindre Lundberg er trygg når det trengs. Mot slutten av omgangen blir Løvstakken mer direkte og angrepsduoen Årdal og Wik sine bakromsløp setter tydelig sine preg på Kalands forsvarsfirer som virkelig begynner å bli sluttkjørt. Wik får en kjempemulighet når han blir spilt helt igjennom og lobber over keeperen. Lobben er uheldigvis litt for upresis og lander på nettaket.

     Begge lag angriper i slutminuttene og er begge direkte i spillestilen, dette gjør at midtbanen må legge ned et voldsomt arbeid for å fylle på fremover og å demme opp bakover. I løpet av overtidsminuttene er det mye som skjer på Kaland.

     Først er det en Kalandangriper som blir spilt fri inne i boksen. Angriperen klarer ikke få kontroll over ballen og keeper Lundberg er offensiv og aggresiv og forstyrrer angriperen før han til slutt plukker ballen i det som nærmest kan kalles en brytekamp med Kalandsspilleren. Hele Kalandseidlaget roper forgjeves på straffe, mens Løvstakken setter fart fremover. Wik blir spilt gjennom og blir tydelig lagt ned av keeperen inni 16-meteren. Dommeren nekter å blåse straffe til tross for elleville protester. Løvstakken får corner. Mens Andreas ligger skadet utenfor dødlinjen slår Even Hansen corneren inn i feltet. Der dukker Tord Stensletten opp og stanger ballen inn i målet fra kort hold og utløser elleville jubelscener på Kaland. "Børre" scorer etter å ha gått 16 strake ligakamper uten scoring for Løvstakken. Når Kalandseid skal ta avspark etter scoringen blåser dommeren av kampen og Løvstakken kan juble over tre nye poeng etter et storartet comeback.

 

Laget i 4-4-2:

---------------------------------------------------------------------------------------------

Sindre Lundberg - Mats Selø (Tord Stensletten), Joakim Neergård (Marius Mosleth), Joakim Samdal, Allan Maurstig - Espen Bakke (Thomas Falbach), Even Hansen, Petter Hopsdal (Mats Larsen), Daniel David - Sindre Årdal, Andreas Wik

 

Dagens Stakkenspiller: Daniel David

 

Åpner som resten av Stakkenlaget litt rustent, men løfter seg mot slutten av den første omgangen. I den andre omgangen leverer Daniel David en fantastisk forestilling med kloke valg og returløp ut av en annen verden. Fantastisk innsats av kantspilleren som også utgjør en stor angrepstrussel sammen med kaptein Allan Maurstig på venstresiden.

 

Sterk trepoenger av Løvstakken som nå står med tre strake i serieåpningen. En svak start der Løvstakken fremstår ukonsentrert blir heldigvis snudd på hodet når Børre til snutt fullfører comebacket på overtid.

 

(Tirsdag 1. Mai)

 

 

"Løvstakken Fotball skal utvikle fremtidens breddespillere"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste 3:

 

Sotra 2 (B) 5-1

Loddefjord 2(H) 5-0

Kalandseid (B) 3-2

 

 

 

Neste Kamp:

---------------------------

Tertnes 2 (B)

- Lørdag 5. Mai 13:00

 

- Åstveit Idrettsplass - 6. Div

---------------------------------

 


 

Toppscorere 6. Div 2012

 

1. Andreas Wik

5

2. Sindre Årdal

3

3. Espen Bakke

1

3. Kjell Christensen

1

3. Samuel Hagos

1

3. Joakim Neergård

1

3. Tord Stensletten

1

 

 

 

Assistkongen 6. Div 2012

 

1. Sindre Årdal

3

2. Petter Hopsdal

2

2. Even Hansen

2

4. Andreas Wik

1

4. Eirik Gundersen

1