www.lovstakkenfotball.no © 2011 

 

 

Sliteseier på Bønes

 

Bønes - Løvstakken 0-2 (0-1)

- Lørdag 19. Mai,  Fjellsdalen Idrettsplass - 6. Div. Menn Avd 3

 

0-1 Andreas Wik

(Pause)

0-2 Even Hansen (Str.)

 

Det var duket for et helt spesielt oppgjør på Fjellsdalen lørdag. Med hele ti spillere i Stakkentroppen med en fortid i Bønes er det klart at det sto litt ekstra prestisje på spill denne formiddagen.

 

Med fem strake seire og 15 poeng med seg i bagasjen hadde Løvstakken sikret seg en noe bedre seriestart en Bønes som bare sto med en seier og tre poeng på sine fem første seriekamper. Allikevel var det ingen som tok seieren på forskudd i lørdagens kamp på Fjellsdalen. Coach advarte spillerne mot aggressive Bønesspillere og minnte guttene på at lokaloppgjør som dette lever sitt eget liv.

 

Med kaptein Allan Maurstig og spydspiss Sindre Årdal tilbake i kamptroppen kunne Løvstakken stille hele 18 mann til kamp. Allan gikk rett inn i forsvarsfireren fra start, mens Sindre dannet et fryktet tospann på topp sammen med toppscorer Andreas Wik. På midtbanen ble det også gjort en del endringer fra sist helg. Eirik Gundersen og Daniel David fikk i dag sjansen fra start på hver sin kant, mens Petter Hopsdal gikk inn i en sentral midtbanerolle.

Fra start hadde Løvstakken planer om å stresse Bønes med å presse de høyt i banen. Dette skulle vise seg å være en skivebom da flere av de svartkledde ikke hadde skrudd på bryteren til kampstart. Bønes derimot gikk ut i hundre og klarte å presse frem den ene feilen etter den andre hos Løvstakkenspillerne. Kampen åpnet jevnspilt der Stakken trilte mye ball i bakre rekker, men slet med å finne åpningene fremover i banen. Et svært tørt underlag på Fjellsdalen gjorde det vanskelig for Stakkenspillerne å trille ballen på få touch seg imellom.

     I en periode i kampen der det lugget i det offensive spillet var Stakkens store formspiller Andreas Wik god og ha på topp. Andy jaget på alt som var av offensive baller og var i åpningen det eneste store uromomentet for de blåkledde forsvarsspillerne. Etter et kvarter gir også Andy Løvstakken ledelsen på en corner. Etter litt klabb og babb i feltet får Andy en tå på ballen i duell med en Bønesspiller. Ballen triller igjennom feltet og forbi en forfjamset Bøneskeeper. 1-0! En merkelig, men svært viktig scoring for Løvstakken som slet i åpningen på kampen. Dette var Andy sin tiende ligascoring for året og kraftspissen står nå med scoring i samtlige seks ligakamper i år!

     Etter scoringen fortsatte Bønes å stresse Løvstakkenspillerne. Uten å skape de store målsjansene var Bønes farlig frempå flere ganger. Even Hope var nære med et hodestøt, mens flere frispark i farlige posisjoner ble dårlig utnyttet av Bønesspillerne.

     Til pause sto det 1-0 til Løvstakken uten at spillet hadde imponert noen av de fremmøtte på Fjellsdalen. Bønes hadde så absolutt vært på høyde med Stakken og vist at her må det kjempes for poengene.

 

I pausen bestemte coach seg for å gjøre grep. For å få mer kontroll over banespillet la han om til en treer på midten og lot Andy fortsette aleine på topp. Inn kom ringreven Marius Mosleth i forsvaret, mens formspillerne Samuel Hagos og Mats Larsen kom inn på midtbanen for å gi laget mer ro med ballen.

     Dette skulle vise seg å fungere. Mer bevegelse, høyere balltempo og flere alternativer sentralt i banen gjorde at Løvstakken fikk mye bedre kontroll på kampen. Bønesspillerne som nå måtte jage ball ble tydelig mer slitne, mens Løvstakken kunne kaste inn på flere friske bein utover i den andre omgangen. Til tross for stor dominans i banespillet og full kontroll defensivt lever spenningen så lenge det bare står 1-0 til Stakken. Stopperkjempen Joakim Samdal er tung i motstanderens boks på flere dødballer, men klarer ikke sette ballen i mål med pannebrasken. Jonathan Hailu som hadde et svært friskt innhopp skaper flere farligheter fra sin venstrekantposisjon, men ingen inne i boksen klarer å komme først på avleveringene hans.

     Omtrent ti minutter før slutt blir Løvstakken tildelt straffespark når Andreas Wik blir lagt ned inne i 16-meteren. Vår egen straffeekspert Even Hansen er sikker å sender keeper feil vei før han triller ballen ned til venstre. 2-0 og kampen er så godt som avgjort.

     Etter 2-0 scoringen er det tydelig at Bønesspillerne begynner å gå tom for krefter. Løvstakken har flere muligheter til å øke ledelsen, men blir litt for unøyaktig på siste tredelen og kampen ender til slutt 2-0.

 

Dermed sikrer Stakken seg sin sjette strake trepoenger etter det som må kunne sies å være en sliteseier. To vidt forskjellige omganger legger grunnlaget for seieren, der den andre omgangen var svært positiv. Årets andre clean sheet var kanskje det mest positive å ta med seg videre fra lokaloppgjøret på Bønes.

 

 

Laget i 4-4-2:

----------------------------------------------------------------------------------------------

Sindre Lundberg - Tord Stenslettten (Mats Selø), Joakim Neergård (Marius Mosleth), Joakim Samdal, Allan Maurstig (Thomas Falbach) - Daniel David (Jonathan Hailu), Even Hansen, Petter Hopsdal (Espen Bakke), Eirik Gundersen (Samuel Hagos) - Andreas Wik, Sindre Årdal (Mats Larsen)

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

Dagens Stakkenspiller: Joakim Samdal

 

Bunnsolid forestilling av stopperkjempen som signerte for Stakken i vinter. Viser frem silkefoten med flere fine oppspill bakfra. Feilfri defensiv og farlig frempå på flere offensive dødballer. Eneste som mangler er hans første nettkjenning i Stakkendrakten.

 

Både spillet og drakten han selv mener er alt for liten begynner nå virkelig å ta form når sommeren nærmer seg.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Onsdag 23. Mai)

 

 

"Løvstakken Fotball skal utvikle fremtidens breddespillere"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste 3:

 

Tertnes 2 (B) 8-3

Eidsvåg (H) 4-1

Bønes (B) 2-0

 

 

 

Neste Kamp:

-----------------------

Bergenstjerne (H)

- Lørdag 2. Juni 13:00

 

- Varden Kunstgress - 6. Div

----------------------------


 

Toppscorere 6. Div 2012

 

1. Andreas Wik

10

2. Sindre Årdal

6

3. Samuel Hagos

3

4. Espen Bakke

2

4. Joakim Neergård

2

4. Even Hansen

2

6. Tord Stensletten

1

6. Kjell Christensen

1

 

 

 

Assistkongen 6. Div 2012

 

1. Sindre Årdal

4

1. Andreas Wik

4

3. Samuel Hagos

3

3. Even Hansen

3

5. Petter Hopsdal

2

6. Eirik Gundersen

1

6. Tord Stensletten

1