www.lovstakkenfotball.no © 2011 

 

 

Åttende strake i toppkampen på Varden!

 

Juristforeningen - Løvstakken 1-3 (0-2)

- Lørdag 9. Juni, Framobanen Varden - 6. Div. Menn Avd. 3

 

0-1 Mats Larsen (Daniel Hummelsund)

0-2 Petter Hopsdal (Mats Larsen)

(Pause)

0-3 Espen Bakke (Mats Larsen)

1-3

 

Før kampen mot Juristforeningen, som lenge har vært et toppoppgjør det har vært knyttet store forventninger mot, var det mange som lurte på om Løvstakken kunne klare seg uten begge sine storscorere, Andreas Wik og Sindre Årdal, på topp. Med stopperkjempen Joakim Samdal og formspiller Samuel Hagos også utilgjengelig på grunn av skadene de pådro seg forrige helg, var det liten tvil om at bredden i Stakkens tropp ville bli satt på prøve. Juristforeningen, som av mange regnes som Løvstakkens største opprykkskonkurrent, har hatt en mer trøblete sesongstart og lå før dette oppgjøret seks poeng bak serielederne fra Fyllingsdalen, med en kamp til gode. Dermed var utgangspunktet enkelt. Med seier kunne Løvstakken sikre seg et forsprang på minst ni poeng før sommerpausen.

 

Med bare tretten tilgjengelige førstelagsspillere hentet da trenerne opp to ekstra spillere fra andrelaget. Kjell Christensen som spilte mot Loddefjord i sesongens andre kamp gikk rett inn midtforsvaret, mens nysignerte Daniel Hummelsund som har levert noen solide forestillinger for andrelaget de siste ukene gikk inn i startelleveren på topp.

    Etter å ha startet samtlige kamper så langt i år i en 4-4-2 formasjon, falt valget på en 4-3-3 formasjon med Bakke og Eirik Gundersen som offensive kanter i støtte til debutant Hummelsund på topp.

 

Kampen åpnet som forventet jevnspilt på Framobanen. Med to lag fullspekket av dyktige ballspillere som ønsker å spille attraktiv angrepsfotball lå alt til rette for en bra fotballkamp på Varden. Spillet bølget mye frem og tilbake i åpningen, men for Stakkenfansen var det kanskje litt urovekkende at det var juristene fra østlandet som var nærmest i åpningsminuttene. Men Stakkenforsvaret fremsto disiplinert og nektet de hvitkledde nok tid i avslutningsøyeblikket til å sette keeper Lundberg på prøve.

     Sakte men sikkert begynte Løvstakken også å bli mer farlig når de kom fremover. Hopsdal sto for Stakkens første mulighet da bare en god Juristkeeper klarte å stoppe en kanonkule fra omtrent 20 meter. Også Bakke hadde noen brukbare halvsjanser etter fine initiativ på høyrekanten.

     Ca. halvveis i omgangen skulle Stakken få noe å juble for når Daniel Hummelsund sender et oppspill videre til en fremadstormende Mats Larsen. På halv-volley fra omtrent 20-meter banker krølltoppen ballen forbi en sjanseløs keeper og helt inn i hjørnet. Fantastisk scoring!

     Til tross for scoringen var det ingenting som tydet på at Juristene hadde planer om å gi opp. En offensiv med flere dødballer og noen skuddmuligheter som ble dårlig utnyttet vitnet om at Juristene fortsatt var farlige.

     Når Juristene sviktet på de flere dødballmulighetene de fikk var det da også typisk at Løvstakken skulle doble ledelsen på en av sine få dødballer i den første omgangen. En presis corner fra Even Hansen traff hodet til Mats Larsen på første stolpe og ballen fløy rett til værs. Med en keeper satt helt ut av spill klarer Petter Hopsdal og krige ballen i mål med pannebrasken til tross for hardt press fra flere Juristforeningspillere. 2-0, og Hopsdal var sånn "passe" fornøyd med en ganske så sjelden scoring med topplokket sitt.

     Etter scoringen fortsatte spillet å bølge frem og tilbake i rein Hawaii-stil. Men mot slutten av omgangen klarte Løvstakken å roe litt ned med ballen og kontrollere mer av banespillet. Til pause sto det 2-0 i varmen på Framobanen.

 

I pausen ble det tatt inn gode mengder med væske og spillerne ble enige om å kjempe videre. Her var det ingen tvil om at denne kampen ikke var over og faktum var at Løvstakken kanskje var litt heldig som ledet med to mål til pause.

 

Den andre omgangen startet bra for Løvstakken sin del som klarte å ta mer vare på ballen og ikke angripe ved enhver anledning slik at Juristene måtte flytte frem laget i banen. Men i varmen på Framobanen og med mest defensive spillere på benken begynte det å bli tydelig at midtbanespillerne ble slitne utover omgangen. Det hjap heller ikke at stopper Kjell Christensen og playmaker Even Hansen gikk av banen med skader, i tillegg til at kaptein Allan Maurstig måtte kaste inn håndkleet med krampe. Men Daniel David, Mats Selø og bursdagsbarnet Thomas Falbach som alle måtte inn ganske uforberedt tidlig i omgangen gjorde en veldig viktig jobb når det trengtes som mest i den andre omgangen.

     Løvstakken er heldig når en avslutning fra Juristenes spydspiss treffer stolpen et kvarter ut i omgangen. Og runget fra metallet bak Lundberg forteller at Juristene nå jager scoring. Men også Stakken er farlige når de kommer fremover på sine kontringer. Bakke får en kjempesjanse når han skjærer fint inn fra høyre, men i stedet for å legge inn på tvers til Gundersen på blank goll banker han ballen over. Noen minutter senere blir Stakken feilaktig avblåst for offside når Bakke spiller Hop perfekt fri mot gollen.

     Juristene fører kampen i den andre omgangen men sliter å komme til sjanser mot et slitent, men svært så oppofrende Stakkenmannskap. Når Bakke setter inn 3-0 et kvarter før slutt kan imidlertidig Stakkenspillerne virkelig slippe jubelen løs. Bakke avslutter nok en fin kontring med en kontrollert avslutning forbi keeper og i mål via stolperoten etter å ha blitt spilt fri på vakkert vis av Mats Larsen.

     Med 3-0 i sekken ville en tro at Juristforeningen skulle gi opp, men østlendingene som studerer her i Bergen nektet å gi seg. Når samme mann som traff stolperoten tidlig i omgangen endelig fikk nettsus fem minutter før slutt var det ingen som kunne si at det var ufortjent, men tiden var alt for knapp til å kunne starte en skikkelig opphenting. Bare noen minutter senere kunne Stakken juble når dommeren blåste i fløyten for siste gang denne kampen.

 

Dermed hadde Løvstakken sikret seg sin åttende strake ligaseier denne sesongen, noe som er ny klubbrekord. Resultatet er imponerende med alt fraværet og vitner om at Løvstakkentroppen innehar en imponerende bredde.

     Med seieren er Løvstakken nå ni poeng foran tabelltoer Juristforeningen og har en mulighet til å øke denne ledelsen med ytterligere tre poeng i neste helgs kamp mot Skogsvåg!

 

Laget i 4-3-3:

----------------------------------------------------------------------------------------------

Sindre Lundberg - Tord Stensletten (Marius Mosleth), Joakim Neergård, Kjell Christensen (Daniel David), Allan Maurstig (Mats Selø) - Even Hansen (Thomas Falbach), Mats Larsen, Petter Hopsdal - Espen Bakke, Daniel Hummelsund, Eirik Gundersen

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Dagens Stakkenspiller: Mats Larsen

 

Nok en fin forestilling av Larsen som virkelig har spilt seg i form de siste ukene. Scoringen er et kremmerhus og Larsen er også nest sist på dagens to andre scoringer. Legger ned svært mange meter på midtbanen.

 

Må også nevne innsatsen fra andrelagsspillerne Kjell Christensen og debutant Daniel Hummelsund som begge kommer med uvurderlige bidrag i denne toppkampen. Kjell går rett inn i midtforsvaret og spiller med en stor ro før han må ut med skade. Mens Daniel gjør en fantastisk jobb aleine på topp og klarer med sin bevegelighet og arbeidsinnsats å fylle tomrommet etter storscorerne Andy og Sindre som denne helgen var bortreist på ferie.

 

(Søndag 10. Juni)

 

 

 

 

"Løvstakken Fotball skal utvikle fremtidens breddespillere"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siste 3:

 

Bønes (B) 2-0

Bergenstjerne (H) 5-3

Juristforeningen (B) 3-1

 

 

Neste Kamp:

---------------------------

Skogsvåg (H)

- Søndag 17. Juni 18:00

 

- Varden Kunstgress - 6. Div

---------------------------------

 


 

Toppscorere 6. Div 2012

 

1. Andreas Wik

10

2. Sindre Årdal

7

3. Even Hansen

4

4. Samuel Hagos

3

4. Espen Bakke

3

6. Joakim Neergård

2

6. Mats Larsen

2

8. Eirik Gundersen

1

8. Mats Larsen

1

8. Kjell Christensen

1

8. Tord Stensletten

1

8. Petter Hopsdal

1

 

 

 

Assistkongen 6. Div 2012

 

1. Sindre Årdal

5

2. Andreas Wik

4

2. Even Hansen

4

4. Samuel Hagos

3

5. Petter Hopsdal

2

5. Tord Stensletten

2

5. Mats Larsen

2

8. Eirik Gundersen

1

8. Daniel Hummelsund

1